Friday, July 23, 2021

Algestone acetophenide

Amyl acetate:

Amil asetat ( pentil asetat ) minangka senyawa organik lan ester kanthi rumus kimia CH 3 COO [CH 2 ] 4 CH 3 lan bobot molekul 130,19 g / mol Wis wangi sing padha karo gedhang lan apel. Senyawa kasebut minangka produk kondensasi asam asetat lan 1-pentanol. Nanging, ester sing digawe saka isomer pentanol liyane (alkohol amil), utawa campuran pentanol, asring diarani amil asetat.

Butyl acetate:

n- Butyl acetate , uga dikenal minangka butyl ethanoate , minangka ester sing cair sing ora ana gunane lan gampang kobong ing suhu ruangan. Ditemokake ing pirang-pirang jinis woh, ing endi uga bahan kimia liyane, menehi rasa khas lan mambu gedhang utawa apel sing legi. Iki digunakake minangka pewangi woh sintetis ing panganan kayata permen, es krim, keju, lan roti panggang. Butil asetat asring digunakake minangka pelarut polaritas moderat sing nggodhok dhuwur. Iki uga digunakake minangka pelarut ing pucuk kuku bebarengan karo etil asetat.

Amyl acetate:

Amil asetat ( pentil asetat ) minangka senyawa organik lan ester kanthi rumus kimia CH 3 COO [CH 2 ] 4 CH 3 lan bobot molekul 130,19 g / mol Wis wangi sing padha karo gedhang lan apel. Senyawa kasebut minangka produk kondensasi asam asetat lan 1-pentanol. Nanging, ester sing digawe saka isomer pentanol liyane (alkohol amil), utawa campuran pentanol, asring diarani amil asetat.

Sec-Butyl acetate:

sec- Butyl acetate , utawa s -butyl acetate , minangka ester sing umume digunakake minangka pelarut ing lacquers lan enamel, ing endi digunakake ing produksi polimer akiklik, resin vinil, lan nitrocellulose. Iki cairan sing gampang kobong kanthi mambu sing legi.

Tert-Butyl acetate:

tert- Butyl acetate , t -butyl acetate utawa TBAc minangka cairan sing ora ana gunane kanthi ambu kaya kampus utawa blueberry. Iki digunakake minangka pelarut ing produksi lacquer, enamel, tinta, perekat, tipis lan pembersih industri. Bubar entuk status exected senyawa organik volat (VOC) EPA.

Vinyl acetate:

Vinyl acetate minangka senyawa organik kanthi formula CH 3 CO 2 CH = CH 2 . Cairan tanpa warna iki minangka prekursor saka polivinil asetat, polimer industri sing penting.

Zinc acetate:

Seng asetat yaiku uyah kanthi rumus Zn (CH 3 CO 2 ) 2 , sing umume kedadeyan minangka dihydrate Zn (CH 3 CO 2 ) 2 · 2H 2 O. Kalorone hidrat lan bentuk anhidrat minangka padatan tanpa warna sing wis digunakake minangka suplemen panganan. Asam seng disiapake kanthi tumindak asam asetat ing karbonat seng utawa logam seng. Yen digunakake minangka aditif panganan, angka E kasebut E650.

Hydantoic acid:

Asam Hydantoic minangka asam kanthi formula kimia C 3 H 6 N 2 O 3 . Molekulé ngemot total 13 ikatan kalebu pitung ikatan non-H, loro ikatan ganda, loro ikatan sing bisa diputer, loro ikatan dobel, siji asam karboksilat (alifatik), siji turunan urea, lan siji klompok hidroksil. Bisa dipikolehi saka asam urat uga saka glikine kanthi urea nalika ana alkali.

Hydantoic acid:

Asam Hydantoic minangka asam kanthi formula kimia C 3 H 6 N 2 O 3 . Molekulé ngemot total 13 ikatan kalebu pitung ikatan non-H, loro ikatan ganda, loro ikatan sing bisa diputer, loro ikatan dobel, siji asam karboksilat (alifatik), siji turunan urea, lan siji klompok hidroksil. Bisa dipikolehi saka asam urat uga saka glikine kanthi urea nalika ana alkali.

Acetic acid:

Asam asetat , kanthi jeneng sistematis diarani asam etanoat , minangka senyawa asam, cair lan tanpa organik kanthi formula kimia CH 3 COOH (uga ditulis minangka CH 3 CO 2 H, C 2 H 4 O 2 , utawa HC 2 H 3 O 2 ). Cuka ora kurang saka 4% asam asetat kanthi volume, dadi asam asetat minangka komponen utama saka cuka kajaba banyu.

Acetaldehyde:

Ethanal (jeneng umum acetaldehyde ) minangka senyawa kimia organik kanthi formula CH 3 CHO, kadang disingkat ahli kimia minangka MeCHO (Me = metil). Iki minangka salah sawijining aldehid sing paling penting, kedadeyan ing alam lan diproduksi kanthi gedhe ing industri. Acetaldehyde alami kanthi alami ing kopi, roti, lan woh-wohan sing wis mateng, lan diasilake dening tanduran. Iki uga diprodhuksi dening oksidasi parsial etanol dening enzim ati dehidrogenase alkohol lan minangka panyebab nyebabake mabuk sawise konsumsi alkohol. Jalur pajanan kalebu hawa, banyu, lemah, utawa banyu soko njero lemah, uga omben-omben lan kumelun. Konsumsi disulfiram nyandhet dehydrogenase acetaldehyde, enzim sing tanggung jawab kanggo metabolisme acetaldehyde, saengga bisa tuwuh ing awak.

Acetic anhydride:

Anhidrida asetat , utawa anhidrida etanois , minangka senyawa kimia kanthi rumus (CH 3 CO) 2 O. Umume dicekak ac 2 O, yaiku anhidrida asam karboksilat sing paling gampang diisolasi lan akeh digunakake minangka reagen ing sintesis organik. Iki minangka cairan tanpa warna sing ambune asam asetat, sing dibentuk dening reaksi karo kelembapan ing udhara.

Acetic anhydride:

Anhidrida asetat , utawa anhidrida etanois , minangka senyawa kimia kanthi rumus (CH 3 CO) 2 O. Umume dicekak ac 2 O, yaiku anhidrida asam karboksilat sing paling gampang diisolasi lan akeh digunakake minangka reagen ing sintesis organik. Iki minangka cairan tanpa warna sing ambune asam asetat, sing dibentuk dening reaksi karo kelembapan ing udhara.

Acetic anhydride:

Anhidrida asetat , utawa anhidrida etanois , minangka senyawa kimia kanthi rumus (CH 3 CO) 2 O. Umume dicekak ac 2 O, yaiku anhidrida asam karboksilat sing paling gampang diisolasi lan akeh digunakake minangka reagen ing sintesis organik. Iki minangka cairan tanpa warna sing ambune asam asetat, sing dibentuk dening reaksi karo kelembapan ing udhara.

Ethyl acetate:

Etil asetat minangka senyawa organik kanthi rumus CH
3
−COO − CH
2
.CH
3
, disederhanakake dadi C
4
H
8
O
2
. Cairan tanpa warna iki duwe mambu sing khas lan digunakake ing lem, obat nyabut kuku, lan ing proses dekaffeinasi teh lan kopi. Etil asetat yaiku ester etanol lan asam asetat; diproduksi kanthi skala gedhe kanggo digunakake minangka pelarut.

Acetaldehyde:

Ethanal (jeneng umum acetaldehyde ) minangka senyawa kimia organik kanthi formula CH 3 CHO, kadang disingkat ahli kimia minangka MeCHO (Me = metil). Iki minangka salah sawijining aldehid sing paling penting, kedadeyan ing alam lan diproduksi kanthi gedhe ing industri. Acetaldehyde alami kanthi alami ing kopi, roti, lan woh-wohan sing wis mateng, lan diasilake dening tanduran. Iki uga diprodhuksi dening oksidasi parsial etanol dening enzim ati dehidrogenase alkohol lan minangka panyebab nyebabake mabuk sawise konsumsi alkohol. Jalur pajanan kalebu hawa, banyu, lemah, utawa banyu soko njero lemah, uga omben-omben lan kumelun. Konsumsi disulfiram nyandhet dehydrogenase acetaldehyde, enzim sing tanggung jawab kanggo metabolisme acetaldehyde, saengga bisa tuwuh ing awak.

Ethyl acetate:

Etil asetat minangka senyawa organik kanthi rumus CH
3
−COO − CH
2
.CH
3
, disederhanakake dadi C
4
H
8
O
2
. Cairan tanpa warna iki duwe mambu sing khas lan digunakake ing lem, obat nyabut kuku, lan ing proses dekaffeinasi teh lan kopi. Etil asetat yaiku ester etanol lan asam asetat; diproduksi kanthi skala gedhe kanggo digunakake minangka pelarut.

Acetic formic anhydride:

Anhidrida formetik asetat minangka senyawa organik kanthi formula kimia C
3
H
4
O
3
lan formula struktural H
3
C
- (C = O) -O- (C = O) H. Bisa dideleng minangka campuran anhidrida asam asetat lan asam format.

Isobutyl acetate:

Senyawa kimia isobutyl acetate , uga dikenal kanthi etanoate 2-methylpropyl utawa β-methylpropyl acetate , minangka pelarut umum. Diprodhuksi saka esterifikasi isobutanol karo asam asetat. Iki digunakake minangka pelarut kanggo lacquer lan nitrocellulose. Kaya ester, uga duwe woh utawa mambu kembang ing konsentrasi kurang lan alami ing raspberry, pir lan tanduran liyane. Ing konsentrasi sing luwih dhuwur ambu ora enak lan bisa uga nyebabake gejala depresi sistem saraf pusat kayata mual, pusing lan sirah.

Acetic oxalic anhydride:

Anhidrida oksalat asetat minangka senyawa organik kanthi formula kimia C
6
H
6
O
6
lan formula struktural (H 3 C- (C = O) -O- (C = O) -) 2 . Iki bisa dideleng minangka campuran anhidrida, kanthi formal asale saka asam asetat (H 3 C- (C = O) OH) lan asam oksalat ((- (C = O) OH) 2 ), kanthi rasio molekul 2: 1, kanthi ilang rong molekul banyu.

Acetic anhydride:

Anhidrida asetat , utawa anhidrida etanois , minangka senyawa kimia kanthi rumus (CH 3 CO) 2 O. Umume dicekak ac 2 O, yaiku anhidrida asam karboksilat sing paling gampang diisolasi lan akeh digunakake minangka reagen ing sintesis organik. Iki minangka cairan tanpa warna sing ambune asam asetat, sing dibentuk dening reaksi karo kelembapan ing udhara.

Peracetic acid:

Asam perasetik (uga dikenal minangka asam peroxyacetic , utawa PAA ), minangka senyawa organik kanthi rumus CH 3 CO 3 H. Peroksida organik iki minangka cairan tanpa warna kanthi bau akut karakteristik sing ngelingake asam asetat. Bisa dadi korosif banget.

Acetylesterase:

Ing enzimologi, asetilesterase (EC 3.1.1.6 ) minangka enzim sing nggawe katalis reaksi kimia

ester asetat + H 2 O alkohol + asetat
In enzymology, an acetylesterase (EC 3.1.1.6) is an enzyme that catalyzes the chemical reaction

an acetic ester + H2O
Aspirin:

Aspirin , uga dikenal minangka asam acetylsalicylic ( ASA ), minangka obat sing digunakake kanggo nyuda rasa sakit, demam, utawa radang. Kondisi peradangan khusus sing digunakake aspirin kanggo nambani kalebu penyakit Kawasaki, pericarditis, lan demam rematik.

Ethyl acetate:

Etil asetat minangka senyawa organik kanthi rumus CH
3
−COO − CH
2
.CH
3
, disederhanakake dadi C
4
H
8
O
2
. Cairan tanpa warna iki duwe mambu sing khas lan digunakake ing lem, obat nyabut kuku, lan ing proses dekaffeinasi teh lan kopi. Etil asetat yaiku ester etanol lan asam asetat; diproduksi kanthi skala gedhe kanggo digunakake minangka pelarut.

Acids in wine:

Asam ing anggur minangka komponen penting ing pembuatan anggur lan produk anggur sing wis rampung. Dheweke ana ing anggur lan anggur, kanthi pengaruh langsung marang warna, keseimbangan lan rasa anggur uga tuwuh lan vitalitas ragi sajrone fermentasi lan nglindhungi anggur saka bakteri. Ukuran jumlah acidity ing anggur dikenal minangka "acidity titratable" utawa "total acidity", sing nuduhake tes sing ngasilake total kabeh asam sing ana, dene kekuwatan kaasaman diukur miturut pH, kanthi umume anggur duwe pH ing antarane 2,9 lan 3.9. Umume, mudhun pH, luwih akeh asam ing anggur. Nanging, ora ana hubungan langsung antara total keasaman lan pH. Ing ngicipi anggur, tembung "acidity" nuduhake atribut seger, tart lan asem saka anggur sing dievaluasi gegayutan karo keasaman sing ngimbangi rasa legi lan komponen pait anggur kayata tanin. Telung asam utami ditemokake ing anggur anggur: asam tartaric, malic, lan sitrat. Sajrone nggawe anggur lan ing anggur sing wis rampung, asam asetik, butyric, laktat, lan succinic bisa duwe peran penting. Umume asam sing ana gandhengane karo anggur yaiku asam tetep kanthi istiméwa asam asetat, umume ditemokake ing cuka, sing gampang molah malih lan bisa menehi pengaruh tumrap kaluputan anggur sing diarani asam aciditas. Kadhangkala, asam tambahan, kayata asam ascorbic, sorbic lan sulfurous, digunakake nalika nggawe anggur.

Acetil-KoA:taksan-10beta-ol O-acetiltransferaza:

Acetil-KoA: taksan-10beta-ol O-acetiltransferaza bisa ngrujuk ing:

  • 10-hydroxytaxane O-acetyltransferase, sawijining enzim
  • n
  • 10-deacetylbaccatin III 10-O-acetyltransferase, enzim
\ n
Acetylcysteine:

Acetylcysteine , uga dikenal minangka N -acetylcysteine ( NAC ), minangka obat sing digunakake kanggo ngobati overdosis paracetamol (acetaminophen), lan kanggo ngeculake lendir sing kandel ing wong sing nandhang kelainan bronkopulmonary kronis kaya radhang paru-paru lan bronkitis. Bisa dijupuk kanthi intravena, kanthi tutuk, utawa dihirup minangka kabut. Sawetara wong nggunakake minangka suplemen panganan.

Acetildenafil:

Acetildenafil ( hongdenafil ) minangka obat sintetis sing dadi penghambat fosfodiesterase. Iki minangka analog sildenafil (Viagra) sing wis dideteksi ing macem-macem merek produk aproduksi "herbal \" sing didol kanggo nambah libido lan nyuda disfungsi ereksi.

Acetylenediol:

Acetylenediol , utawa ethynediol , minangka bahan kimia kanthi formula HO − C≡C − OH (ynol). Yaiku diol asetilena. Acetylenediol ora stabil ing fase kental, sanajan tautomer glyoxal (CHO) 2 wis kondhang.

Glycerine acetate:

Glycerine acetate minangka campuran ester sing diasilake saka esterifikasi glisol ( 1 ) karo asam asetat. Multiple produk bisa diprodhuksi saka reaksi iki; iki kalebu monoacetylglycerols, diacetylglycerols, lan triacetalglycerol.

Glycerine acetate:

Glycerine acetate minangka campuran ester sing diasilake saka esterifikasi glisol ( 1 ) karo asam asetat. Multiple produk bisa diprodhuksi saka reaksi iki; iki kalebu monoacetylglycerols, diacetylglycerols, lan triacetalglycerol.

Acinetobacter:

Acinetobacter minangka jinis bakteri Gram-negatif sing kalebu ing kelas Gammaproteobacteria sing luwih akeh. Spesies akinetobakter yaiku negatif oksidase, nuduhake gerakan kedutan, lan kedadeyan ing pasangan kanthi magnification.

Acetiromate:

Acetiromate minangka obat antilipidemik sing digunakake kanggo ngobati hyperlipidemia. Iki uga dikenal minangka Adecol, TBF 43, utawa asam formatik asetiltriiodothyronine.

Aspirin:

Aspirin , uga dikenal minangka asam acetylsalicylic ( ASA ), minangka obat sing digunakake kanggo nyuda rasa sakit, demam, utawa radang. Kondisi peradangan khusus sing digunakake aspirin kanggo nambani kalebu penyakit Kawasaki, pericarditis, lan demam rematik.

Acetitomaculum:

Acetitomaculum minangka jinis ing filum Firmicutes (Bakteri). Spesies tunggal yaiku bakteri acetogenik saka rumen sapi.

Acetitomaculum ruminis:

Rumet Acetitomaculum minangka spesies bakteri Gram-positif saka genus Acetitomaculum sing wis diisolasi saka rumen sapi ing Amerika Serikat. Rumet Acetitomaculum nggunakake formate, glukosa lan Co2.

Acetivibrio:

Acetivibrio minangka jinis bakteri Clostridia.

Vinegar:

Cuka minangka solusi banyu asam asetat lan senyawa tilak sing bisa uga kalebu rasa. Cuka biasane ngemot 5-8% asam asetat kanthi volume. Biasane, asam asetat diasilake kanthi fermentasi etanol utawa gula dening bakteri asam asetik. Kasedhiya akeh jinis cuka, gumantung saka bahan sumber. Saiki digunakake ing seni kuliner minangka bahan masakan asam, utawa kanggo pickling. Maneka jinis cuka uga digunakake kanggo bumbu utawa hiasan, kalebu cuka balsamic lan cuka malt.

Michéal Castaldo:

Michéal Castaldo minangka tenor silang klasik, produser musik, lan komposer musik Italia.

Traditional Balsamic Vinegar:

Cuka Balsamic Tradisional minangka jinis cuka balsamic sing diproduksi ing Modena lan wilayah Emilia Romagna sing luwih wiyar ing Italia. Ora kaya "Cuka Balsamic Modena \" (BVM) sing murah, Cuka Balsamic Tradhisional (TBV) diproduksi saka anggur sing dimasak, umure paling ora 12 taun, lan dilindhungi miturut sistem Proteksi Asal-Usul Asal (PDO) Eropa, entuk rega sing luwih larang. Sanajan jenenge padha, TBV lan BVM imitasi sing murah regane beda banget.

Balsamic vinegar:

Cuka balsam minangka cuka sing peteng, klempakan, lan roso kuat sing asale saka Italia, digawe kabeh utawa sebagean saka anggur kudu: jus anggur sing anyar diresiki nganggo kabeh kulit, wiji lan batang.

Balsamic vinegar:

Cuka balsam minangka cuka sing peteng, klempakan, lan roso kuat sing asale saka Italia, digawe kabeh utawa sebagean saka anggur kudu: jus anggur sing anyar diresiki nganggo kabeh kulit, wiji lan batang.

Balsamic vinegar:

Cuka balsam minangka cuka sing peteng, klempakan, lan roso kuat sing asale saka Italia, digawe kabeh utawa sebagean saka anggur kudu: jus anggur sing anyar diresiki nganggo kabeh kulit, wiji lan batang.

Traditional Balsamic Vinegar:

Cuka Balsamic Tradisional minangka jinis cuka balsamic sing diproduksi ing Modena lan wilayah Emilia Romagna sing luwih wiyar ing Italia. Ora kaya "Cuka Balsamic Modena \" (BVM) sing murah, Cuka Balsamic Tradhisional (TBV) diproduksi saka anggur sing dimasak, umure paling ora 12 taun, lan dilindhungi miturut sistem Proteksi Asal-Usul Asal (PDO) Eropa, entuk rega sing luwih larang. Sanajan jenenge padha, TBV lan BVM imitasi sing murah regane beda banget.

Alfredo Aceto:

Alfredo Aceto minangka seniman visual adhedhasar antara Turin lan Lausanne. Aceto lair ing Turin, Italia. Dheweke sinau seni rupa ing ECAL. Karyane wis dipamerake ing pirang-pirang survey internasional, kalebu DOC!, Paris, Museo Pietro Canonica, Roma, Museo del 900, Milan, Center d'Art Contemporain de Genève , Jenewa, lan Kunsthaus Glarus, Glarus. Latihane kalebu film, instalasi, pagelaran, teks lan patung, lan utamane gegayutan karo awak lan biografi.

Acetoacetanilide:

Acetoacetanilide minangka senyawa organik kanthi formula CH 3 C (O) CH 2 C (O) NHC 6 H 5 . Iki minangka turunan aketoacetamid saka aniline. Iki minangka padhet putih sing ora larut ing banyu. Iki lan akeh senyawa sing gegandhengan (disiapake saka macem-macem turunan aniline) digunakake ing produksi pigmen organik sing diarani kuning arylide.

Arylide yellow:

Kuning Arylide , uga dikenal minangka kuning Hansa lan kuning monoazo , minangka kulawarga senyawa organik sing digunakake minangka pigmen. Utamane digunakake minangka pewarna industri kalebu plastik, cat bangunan lan tinta. Iki uga digunakake ing cat minyak artistik, akrilik lan cat banyu. Pigmen kasebut biasane kuning sepele transparan lan ijo kuning. Pigmen organik sing gegandhengan yaiku pigmen diarylide. Sakabèhé, pigmen iki sebagian nyuda kuning kadmium beracun ing pasar. Pelukis kayata Alexander Calder lan Jackson Pollock dikenal nggunakake kuning arylide ing karya seni.

Acetoacetic acid:

Asam asetetoetik minangka senyawa organik kanthi formula CH 3 COCH 2 COOH. Iki minangka asam beta-keto sing paling gampang, lan kaya anggota kelas liyane, asam kasebut ora stabil. Estil metil lan etil, sing cukup stabil, diproduksi kanthi skala industri minangka prekursor pewarna. Asam asetatetik minangka asam sing ringkih.

Acetoacetate decarboxylase:

Decetoboxetase acetoacetate minangka enzim sing ana ing jalur produksi awak ketone ing manungsa lan mamalia liyane, lan solventogenesis ing bakteri. Decetoboxetase acetoacetate nduweni peran penting ing produksi pelarut kanthi nggawe katalisasi dekarboksilasi asetetoet, ngasilake aseton lan karbon dioksida.

Acetoacetate decarboxylase:

Decetoboxetase acetoacetate minangka enzim sing ana ing jalur produksi awak ketone ing manungsa lan mamalia liyane, lan solventogenesis ing bakteri. Decetoboxetase acetoacetate nduweni peran penting ing produksi pelarut kanthi nggawe katalisasi dekarboksilasi asetetoet, ngasilake aseton lan karbon dioksida.

Acetoacetate decarboxylase:

Decetoboxetase acetoacetate minangka enzim sing ana ing jalur produksi awak ketone ing manungsa lan mamalia liyane, lan solventogenesis ing bakteri. Decetoboxetase acetoacetate nduweni peran penting ing produksi pelarut kanthi nggawe katalisasi dekarboksilasi asetetoet, ngasilake aseton lan karbon dioksida.

Acetoacetate—CoA ligase:

Ing enzimologi, ligase acetoacetate-CoA minangka enzim sing nyebabake katalis reaksi kimia

ATP + acetoacetate + CoA AMP + difosfat + acetoacetyl-CoA
In enzymology, an acetoacetate-CoA ligase is an enzyme that catalyzes the chemical reaction

ATP + acetoacetate + CoA
Acetoacetate—CoA ligase:

Ing enzimologi, ligase acetoacetate-CoA minangka enzim sing nyebabake katalis reaksi kimia

ATP + acetoacetate + CoA AMP + difosfat + acetoacetyl-CoA
In enzymology, an acetoacetate-CoA ligase is an enzyme that catalyzes the chemical reaction

ATP + acetoacetate + CoA
Ethyl acetoacetate:

Etil asetatetat senyawa organik ( EAA ) minangka etil ester asam asetetoetik. Iki cairan tanpa warna. Umume digunakake minangka penengah kimia ing produksi macem-macem senyawa. Iki digunakake minangka rasa kanggo panganan.

Acetoacetate—CoA ligase:

Ing enzimologi, ligase acetoacetate-CoA minangka enzim sing nyebabake katalis reaksi kimia

ATP + acetoacetate + CoA AMP + difosfat + acetoacetyl-CoA
In enzymology, an acetoacetate-CoA ligase is an enzyme that catalyzes the chemical reaction

ATP + acetoacetate + CoA
Acetoacetic ester synthesis:

Sintesis eseto asetatetik minangka reaksi kimia ing endi etil asetatetat di alkilasi ing α-karbon kanggo kalorone gugus karbonil banjur diowahi dadi keton, utawa sing luwih khusus yaiku aseton sing diganti α. Iki mirip banget karo sintesis ester malonik.

Acetoacetic ester synthesis is a chemical reaction where ethyl acetoacetate is alkylated at the α-carbon to both carbonyl groups and then converted into a ketone, or more specifically an α-substituted acetone. This is very similar to malonic ester synthesis.

Acetoacetic acid:

Asam asetetoetik minangka senyawa organik kanthi formula CH 3 COCH 2 COOH. Iki minangka asam beta-keto sing paling gampang, lan kaya anggota kelas liyane, asam kasebut ora stabil. Estil metil lan etil, sing cukup stabil, diproduksi kanthi skala industri minangka prekursor pewarna. Asam asetatetik minangka asam sing ringkih.

Ethyl acetoacetate:

Etil asetatetat senyawa organik ( EAA ) minangka etil ester asam asetetoetik. Iki cairan tanpa warna. Umume digunakake minangka penengah kimia ing produksi macem-macem senyawa. Iki digunakake minangka rasa kanggo panganan.

Ethyl acetoacetate:

Etil asetatetat senyawa organik ( EAA ) minangka etil ester asam asetetoetik. Iki cairan tanpa warna. Umume digunakake minangka penengah kimia ing produksi macem-macem senyawa. Iki digunakake minangka rasa kanggo panganan.

Claisen condensation:

Kondensasi Claisen minangka reaksi pambentuk ikatan karbon-karbon sing ana ing antarane rong ester utawa siji ester lan senyawa karbonil liyane nalika ana basis sing kuwat, nyebabake ester β-keto utawa β-diketone. Jeneng kasebut dijenengi sawise Rainer Ludwig Claisen, sing pisanan nerbitake karya reaksi kasebut ing taun 1887.

Acetoacetic ester synthesis:

Sintesis eseto asetatetik minangka reaksi kimia ing endi etil asetatetat di alkilasi ing α-karbon kanggo kalorone gugus karbonil banjur diowahi dadi keton, utawa sing luwih khusus yaiku aseton sing diganti α. Iki mirip banget karo sintesis ester malonik.

Acetoacetic ester synthesis is a chemical reaction where ethyl acetoacetate is alkylated at the α-carbon to both carbonyl groups and then converted into a ketone, or more specifically an α-substituted acetone. This is very similar to malonic ester synthesis.

Acetoacetic acid:

Asam asetetoetik minangka senyawa organik kanthi formula CH 3 COCH 2 COOH. Iki minangka asam beta-keto sing paling gampang, lan kaya anggota kelas liyane, asam kasebut ora stabil. Estil metil lan etil, sing cukup stabil, diproduksi kanthi skala industri minangka prekursor pewarna. Asam asetatetik minangka asam sing ringkih.

Acetoacetyl-CoA:

Acetoacetyl CoA minangka prekursor saka HMG-CoA ing jalur mevalonat, sing penting kanggo biosintesis kolesterol. Uga njupuk peran sing padha ing jalur sintesis awak keton (ketogenesis) ing ati. Ing jalur pencernaan awak keton, ora ana gandhengane maneh karo duwe HMG-CoA minangka produk utawa minangka reaktan.

Acetoacetyl-CoA:

Acetoacetyl CoA minangka prekursor saka HMG-CoA ing jalur mevalonat, sing penting kanggo biosintesis kolesterol. Uga njupuk peran sing padha ing jalur sintesis awak keton (ketogenesis) ing ati. Ing jalur pencernaan awak keton, ora ana gandhengane maneh karo duwe HMG-CoA minangka produk utawa minangka reaktan.

Acetoacetyl-CoA:

Acetoacetyl CoA minangka prekursor saka HMG-CoA ing jalur mevalonat, sing penting kanggo biosintesis kolesterol. Uga njupuk peran sing padha ing jalur sintesis awak keton (ketogenesis) ing ati. Ing jalur pencernaan awak keton, ora ana gandhengane maneh karo duwe HMG-CoA minangka produk utawa minangka reaktan.

Acetoacetyl-CoA hydrolase:

Ing enzimologi, hidrolase acetoacetyl-CoA (EC 3.1.2.11 ) minangka enzim sing nyebabake reaksi kimia

acetoacetyl-CoA + H 2 O CoA + acetoacetate
In enzymology, an acetoacetyl-CoA hydrolase (EC 3.1.2.11) is an enzyme that catalyzes the chemical reaction

acetoacetyl-CoA + H2O
Acetoacetyl-CoA reductase:

Ing enzimologi, reduktase acetoacetyl-CoA (EC 1.1.1.36 ) minangka enzim sing nyebabake reaksi kimia

(R) -3-hydroxyacyl-CoA + NADP + 3-oxoacyl-CoA + NADPH + H +
Acetoacetyl-CoA synthase:

Acetoacetyl-CoA synthase (EC 2.3.1.194 , NphT7 ) minangka enzim kanthi jeneng sistematis asetil-CoA: malonyl-CoA C-acetyltransferase (decarboxylating) . Enzim iki nyebabake reaksi kimia ing ngisor iki

asetil-CoA + malonyl-CoA acetoacetyl-CoA + CoA + CO 2
Acetoacetyl-CoA synthase (EC 2.3.1.194, NphT7) is an enzyme with systematic name acetyl-CoA:malonyl-CoA C-acetyltransferase (decarboxylating). This enzyme catalyses the following chemical reaction

acetyl-CoA + malonyl-CoA
Thiolase:

Thiolase , uga dikenal minangka asetil-koenzim A asetiltransferases ( ACAT ), minangka enzim sing ngonversi rong unit asetil-CoA dadi acetoacetyl CoA ing jalur mevalonat.

Acetoacetanilide:

Acetoacetanilide minangka senyawa organik kanthi formula CH 3 C (O) CH 2 C (O) NHC 6 H 5 . Iki minangka turunan aketoacetamid saka aniline. Iki minangka padhet putih sing ora larut ing banyu. Iki lan akeh senyawa sing gegandhengan (disiapake saka macem-macem turunan aniline) digunakake ing produksi pigmen organik sing diarani kuning arylide.

Diketene:

Diketene minangka senyawa organik kanthi formula molekul C 4 H 4 O 2 , lan kadang ditulis minangka (CH 2 CO) 2 . Iki digawe kanthi dimerisasi ketene, H 2 C = C = O. Diketene kalebu anggota kulawarga oxetane. Iki digunakake minangka reagen ing kimia organik. Iki cairan tanpa warna.

Diketene:

Diketene minangka senyawa organik kanthi formula molekul C 4 H 4 O 2 , lan kadang ditulis minangka (CH 2 CO) 2 . Iki digawe kanthi dimerisasi ketene, H 2 C = C = O. Diketene kalebu anggota kulawarga oxetane. Iki digunakake minangka reagen ing kimia organik. Iki cairan tanpa warna.

Acetamide:

Acetamide (jeneng sistematis: ethanamide ) minangka senyawa organik kanthi formula CH 3 CONH 2 . Iki minangka amida paling gampang sing asale saka asam asetat. Kasedhiya sawetara panggunaan plastik lan pelarut industri. Senyawa N , N -dimethylacetamide (DMA) sing gegandhengan luwih akeh digunakake, nanging ora disiyapake saka acetamide. Acetamide bisa dianggep penengah ing antarane aseton, sing duwe rong klompok metil (CH 3 ) ing sisih lor karbonil (CO), lan urea sing duwe rong klompok amide (NH 2 ) ing lokasi kasebut.

Acetoanaerobium:

Acetoanaerobium minangka jinis ing filum Firmicutes (Bakteri). Genus kasebut ngemot siji spesies, yaiku A. noterae yaiku bakteri anaerob sing ngasilake asetat saka H 2 lan CO 2 .

Acetobacter:

Acetobacter minangka jinis bakteri asam asetat. Bakteri asam asetat dituduhake kanthi kemampuan ngowahi etanol dadi asam asetat yen ana oksigen. Saka genus kasebut, genet Acetobacter dibedakake karo kemampuan ngoksidasi laktat lan asetat dadi karbon dioksida lan banyu. Bakteri saka genus Acetobacter wis diisolasi saka proses fermentasi cuka industri lan asring digunakake minangka budaya wiwitan fermentasi.

Acetobacter aceti:

Acetobacter aceti minangka bakteri Gram-negatif sing obah nggunakake flagella peritrichous. Louis Pasteur mbuktekake minangka panyebab pangowahan etanol dadi asam asetat ing taun 1864. Iki minangka mikroorganisme entheng sing ana ing endi wae lingkungan, ana ing ceruk ekologis alkohol sing kalebu kembang, woh-wohan, lan lebah madu, uga ing banyu lan lemah. Manggon ing endi wae fermentasi gula. Suhu paling apik tuwuh ing suhu antara 25 nganti 30 derajat Celcius lan ing pH antara 5,4 nganti 6,3. Wis suwe digunakake ing industri fermentasi kanggo ngasilake asam asetat saka alkohol. Acetobacter aceti minangka aerobe sing wajib, tegese mbutuhake oksigen supaya tuwuh.

Frateuria aurantia:

n
Frateuria aurantia kalebu spesies Proteobacteria. Iki dijenengi sawise ahli mikrobiologi Belgia, Joseph Frateur. Sel biasane batang sing lempeng. Frateuria aurantia diisolasi saka tanduran Lilium auratum lan saka woh raspberry Rubus parvifolius . Iki minangka bakteri pelarut kalium.

Acetobacter cerevisiae:

Acetobacter cerevisiae minangka spesies bakteri asam asetat Gram negatif. Galur jinise yaiku LMG 1625 T.

Acetobacter fabarum:

Acetobacter fabarum minangka bakteri sing pisanan ditemokake saka fermentasi biji kakao ing Ghana.

Acetobacter malorum:

Acetobacter malorum minangka bakteri. Galur jinise yaiku LMG 1746 T.

Acetic acid bacteria:

Bakteri asam asetat ( AAB ) minangka klompok bakteri Gram-negatif sing ngoksidasi gula utawa etanol lan ngasilake asam asetat sajrone fermentasi. Bakteri asam asetat kalebu 10 genera ing kulawarga Acetobacteraceae. Sawetara spesies bakteri asam asetat digunakake ing industri kanggo produksi panganan lan bahan kimia tartamtu.

Acetobacter pomorum:

Acetobacter pomorum minangka bakteri sing pisanan diisolasi saka fermentasi cuka industri. Galur jinise yaiku LTH 2458 T.

Komagataeibacter xylinus:

Komagataeibacter xylinus minangka spesies bakteri sing misuwur amarga kemampuan ngasilake selulosa.

Acetobacteraceae:

Acetobacteraceae minangka kulawarga bakteri Gram-negatif, kalebu urutan Rhodospirillales, kelas Alphaproteobacteria. Rong klades sing beda diakoni. Bakteri asam asetat lan klompok sing luwih heterogen kalebu bakteri acidophilic lan fototrof. Genus jinis kasebut yaiku Acetobacter . Sepuluh genera saka Acetobacteraceae dadi bakteri asam asetat.

Acetic acid bacteria:

Bakteri asam asetat ( AAB ) minangka klompok bakteri Gram-negatif sing ngoksidasi gula utawa etanol lan ngasilake asam asetat sajrone fermentasi. Bakteri asam asetat kalebu 10 genera ing kulawarga Acetobacteraceae. Sawetara spesies bakteri asam asetat digunakake ing industri kanggo produksi panganan lan bahan kimia tartamtu.

Acetobacterium:

Acetobacterium minangka jinis bakteri anaerobik, Gram-positif sing kalebu kulawarga Eubacteriaceae. n Spesies jinis iki yaiku Acetobacterium woodii . Jeneng kasebut, Acetobacterium , asale amarga asetogen, umume nggawe asam asetat minangka asil saka metabolisme anaerobik. Umume spesies sing dilaporake ing genus iki yaiku homoacetogen, yaiku ngasilake asam asetat minangka asil sampingan metabolisme. Dheweke ora kudu bingung karo bakteri asam asetat yaiku aerobik, Gram-negatif Alphaproteobacteria.

Acetobacterium carbinolicum:

Acetobacterium carbinolicum minangka homoacetogenik, bakteri anaerobik sing ngoksidasi alkohol alifatik utama.

Acetobacteroides:

Acetobacteroides minangka jinis bakteri saka kulawarga Williamwhitmaniaceae kanthi siji spesies sing dingerteni.

Acetobacteroides hydrogenigenes:

Acetobacteroides hydrogenigenes minangka bakteri Gram-negatif, fermentasi karbohidrat, mesofilik, bakteri anaerobik, non-spora lan non-motile saka genus Acetobacteroides sing wis diisolasi saka reedswamp ing Qingdao ing China. Hyetobacteroides hydrogenigenes ngasilake hidrogen.

Acetochlor:

Acetochlor minangka herbisida sing dikembangake dening Monsanto Company lan Zeneca. Iki minangka anggota kelas herbisida sing dikenal kanthi chloroacetanilides. Cara tumindak kasebut yaiku hambatan elongase, lan hambatan enzim siklisasi geranylgeranyl pyrophosphate (GGPP), bagean saka jalur gibberellin. Nduwe risiko kontaminasi lingkungan sing gedhe.

Sulfacetamide:

Sulfacetamide minangka antibiotik sulfonamide.

Benzylideneacetone:

Benzylideneacetone minangka senyawa organik sing diandharake kanthi formula C 6 H 5 CH = CHC (O) CH 3 . Sanajan kalorone cis - lan trans -isomer bisa uga kanggo keton tanpa jenuh α, mung isomer trans sing diamati. Persiyapan asline nduduhake ruang lingkup reaksi kondensasi kanggo nyusun senyawa organik kompleks lan anyar. Benzylideneacetone digunakake minangka bahan rasa kanggo panganan lan minyak wangi.

Algestone acetophenide:

Algestone acetophenide , uga luwih dikenal minangka dihydroxyprogesterone acetophenide ( DHPA ) lan didol kanthi jeneng Perlutal lan Topasel , kalebu obat progestin sing digunakake bebarengan karo estrogen minangka bentuk kontrol lair sing bisa disuntikake kanthi dawa. Iki uga wis digunakake dhewe, nanging ora kasedhiya maneh minangka obat mandiri. DHPA ora aktif kanthi tutuk lan diwenehake sewulan sepisan kanthi injeksi menyang otot.

No comments:

Post a Comment

Affton, Missouri

Affordable housing by country: Perumahan sing terjangkau yaiku omah sing dianggep terjangkau kanggo wong-wong sing duwe penghasilan r...